אמן אורח יצחק גרומזאנו
Thu, May 28
|כנפיים בזכות האמנות
יצחק גרומזאנו גורן הוא סופר ויוצר תיאטרון וקולנוע ישראלי


Time & Location
May 28, 2026, 1:00 PM – 2:00 PM
כנפיים בזכות האמנות, הרצל 156, תל אביב-יפו, ישראל
About the event
יצחק גרומזאנו גורן הוא סופר ויוצר תיאטרון וקולנוע ישראלי.
מה שגורן הספיק לעשות בתחומים האמנותיים השונים בהם הוא עוסק דורש חיים שלמים וארוכים של יצירה וזה בדיוק הסיפור שלו. הוא נולד באלכסנדריה במצרים ב- 1941, הגיע עם הוריו בהיותו בן עשר לישראל. אחרי ארבע שנים במעברה, הוא הגיע לחוגים לספרות אנגלית ותרבות צרפת באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת תל-אביב.
בהמשך ערך תוכניות דרמה בקול ישראל וכתב ועיבד עשרות תסכיתים, היה מנהל ספרותי בתיאטרון חיפה, לימד מחזאות באוניברסיטת תל אביב וכתב תסריטים עבור הטלוויזיה החינוכית.
בשנת 1982 הקים עם אחרים את תיאטרון בימת קדם וניהל אותו עד לפרישתו בשנת 2011. בשנת 1998 הקים את בימת קדם הוצאת ספרים, במסגרתה הוציא לאור כמו"ל 25 כותרים. בשנת 2000 יזם והקים את כתב-העת לספרות ותרבות "הכיוון מזרח", ומשמש מאז כעורכו הראשי.
אבל גולת הכותרת ביצירתו היא ההיקף והאיכות של מפעלו הספרותי, בו בולט במיוחד ספרו "קיץ אלכסנדרוני" עבורו זכה בפרס רמת גן.
חלק ראשון בטרילוגיה…
